Preskoči na glavni sadržaj
Kupujte putem interneta u: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Upute za polaganje Trend-Vi ploča od aglomerata

Općenito Uvjeti
Prije bilo kakve instalacije potrebno je prethodno pronaći uvjete provjeriti na gradilištu. Za polaganje na otvorenom trebala bi prvo biti mogućnost djelomičnog ili potrebno je razjasniti potpunu pokrivenost. the Podloga mora biti pravilno stvrdnuta: Nakon Treba slijediti praksu na gradilištu i podatke koje je dao proizvođač ljepila polaganje estriha i cementne žbuke 28 dana, nakon slojeva betona pričekajte oko 90. Omogućena podloga s anhidridnim estrihom maksimalno 0,5% zaostale vlage. Nadalje, mora se uzeti u obzir i utjecaj temperature na ljepilo i materijale koje treba uzeti u obzir: temperature ispod 15 ° C usporite Sušenje ljepila uzrokuje dugotrajne probleme prianjanja mogu donijeti. Na temperaturama iznad 35 °C treba preseljenje tijekom vremena s nižim Izlaganje suncu, tj. Ujutro ili kasno popodne, izvedeno i gradilište tijekom vruće doba dana držati u hladu Izbjegavajte isušivanje ljepila. Ovo je jednako važno isušujući učinak vjetra, osobito kada Polaganje vanjskih fasada ili na brodove. Na bazenima i bazene, može postojati potreba za testom prianjanja potrebna je točna procjena ponašanja konstrukcije. Kada, tuš kade i hidromasažne kade moraju biti uključene biti hermetički zatvoren odgovarajućim sredstvima. Prije Izravnavanje i polaganje trebaju sve Ostaci prljavštine pažljivo se uklanjaju. Od Nadalje, svi neravni dijelovi moraju biti i uklonite prašinu s površine.

Tehničko Uređaji za Polaganje aglomerata
· Kutna brusilica s glatkim dijamantnim diskom za rezanje "trend aglomerata" (110 mm).
· Kut i Widia točka.
· Mjerna oprema: mjere i olovke.
· Razina duha.
· Oznake za iscrtavanje najvažnijih referentnih linija.
· Lopatice i lopatice.
· Nazubljena gleterica (ovisno o materijalu za polaganje i Odaberite podlogu odgovarajuće veličine).
· Lopatice od gume i filca.
· Kutija za čišćenje valjkom i spužvom.
· Mješalica, male brzine, sa spiralna šipka za miješanje koja se koristi za održavanje Potrebne su značajke modernog ljepila.
· Ljepilo za ploče od aglomerata.
· Sva oprema mora biti čista i bez hrđe biti.

Polaganje Aglomerati
Skladištenje ploča: Uvijek pazite da su ploče na a čuvati na ravnoj površini. Zatim nacrtajte pravokutne referentne linije koje su višekratnice odgovaraju prethodno izmjerenim pločama od aglomerata. Čim se iscrtaju referentne crte, nanosi se ljepilo. the Ljepilo se nanosi (na pod ili podnu oblogu), pri tome pazite do odgovarajuće veličine zuba lopatice. Istodobno se ljepilo nanosi na glatku stranu lopatice nanesena na stražnju stranu ploče s dvostrukim slojem.

Zatim pričvrstite ploču vrlo pažljivo i jednu primijenite snažan, ujednačen pritisak s njim ploča savršeno prianja na podlogu i, ako je potrebno, višak ljepila može iscuriti. Kontrola: kontakt između ljepila i ploča provjerite gledajući jednu ili više ploča nakon ugradnje i podešavanja.


Napunite spojeve i Završno čišćenje

Uvijek održavajte površinu panela čistom, Ljepljivi rubovi moraju biti odmah nakon polaganja ukloniti prije stvrdnjavanja ljepila. S montažnim elementima, strukturom i Uočuju se dilatacijski spojevi. Između razmaka bit će koriste se odgovarajući razmaknici Ujednačenost udaljenosti osigurati, a zatim cementirati Dopustite spojeve. Cijelo područje ugradnje prekriveno je vodom namočena spužva očišćena, sve Uklonjeni ostaci ljepila. Nakon ljepila je potpuno izliječen, Ploče su cementirane. Važno je nastaviti s Veličina zglobova kompatibilna s veličinom zrna Obratite pozornost na kit i uvijek koristite čistu opremu kako bi se izbjeglo teško nakupljanje prljavštine, sjaj ploča napad ili utjecaj. Čišćenje z. B. Prije nanošenja kita izvesti s Trend Cleanom počinje se stvrdnjavati. Pripremite posudu sa (ako je moguće s Trend Clean razrijeđen mlakom vodom trnamočite njome meku krpu. Obrišite s njim nekoliko puta kružnim pokretima preko Ploče za pretjerani kit za omekšavanje i zaglađivanje zglobova. Naknadno pripremite drugu posudu s razrijeđenim Trend očistite prije, a ovaj put obrišite gustu spužvu Uklonite ostatke kompleta. Na kraju obrišite spužvom čistom vodom kako biste uklonili sve Uklonite trake zauvijek i ploče također sjaje neka.

Sve ostale pruge moraju se očistiti pomoću Trend Special Clean i uklanja se mekom krpom od filca nakon što je stvrdnjavanje započelo postati. Zatim ponovo obrišite.