Preskoči na glavni sadržaj
Kupujte putem interneta u: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Mramorni mozaik kao oaza blagostanjaMramorne mozaične pločice od prirodnog kamena

Mramor kao prirodni proizvod nadahnjuje: Dobiveni diljem svijeta centri prirodnog kamena prerađuju ovaj prirodni kamen, koji je često star nekoliko milijuna godina, u poluproizvode ili gotove proizvode, otkrivajući tako njegov nepogrešiv karakter u boji i strukturi. Mozaične pločice, pločice od prirodnog kamena i mramorni mozaici trenutno doživljavaju svoju renesansu kao izvrstan namještaj za unutarnje i vanjske prostore - međunarodni trend s utvrđenom tradicijom koji fascinira sve više privatnih zaljubljenika osim arhitekata i entuzijasta u umjetnosti.


Na Mosafilu ćete također pronaći uzorke kako biste mogli isprobati mramorne mozaike na licu mjesta u vlastitim sobama i uz postojeće uvjete osvjetljenja.

Tradicionalni mramorni mozaik

Kupaonica kao oaza blagostanja ponovno otkriva mramorni mozaik koji podsjeća na drevne rituale kupanja - a temelji se ne samo na bogatstvu arapske proizvodne umjetnosti i kulturnim tradicijama Italije i Grčke stare tisuće godina. Mramorni mozaik (latinski Musaicum) predstavlja se kao ukrasni motiv aranžmana kamenja različitih boja. Najstarije mozaične pločice potječu iz Mezopotamije, područja današnjeg Iraka, iz razdoblja od 3000. do 2500. pr. - Tehnike koje su odatle ušle u brojne druge kulture. Grčka je, pak, za sebe otkrila nove tehnike raznobojnih mramornih mozaika, kako bi vrlo brzo stvorila podne mozaike, zidne mozaike i stupove. U Rimskom su carstvu podni i zidni ukrasi s mozaičnim pločicama bili rezervirani za bogate građane, sve do prostorija izgrađenih u potpunosti od mozaičnih pločica. Poznati mozaici? Aleksandrov mozaik u Pompejima koji prikazuje bitku na Isu ili crkveni mozaici u Raveni u Italiji. Brojna drevna mjesta, od Antiohije (Turska) preko Libanona do Dougge u Tunisu, zadivljuju svojim bogatstvom mozaičnih pločica.


Bezbroj područja primjene ...

Rimske vile, drevne palače - nezamislive su bez prirodnih nijansi boja plemenitih mozaičnih pločica koje kao pojedinačni elementi dizajna karakteriziraju kultivirani ambijent. Bilo kao zidni mozaik, podna obloga, u dnevnoj sobi, kuhinji ili kupaonici: Mogućnosti korištenja ovih pločica od prirodnog kamena su različite. Kombinirajte, na primjer, mozaik pločice velikog formata u kupaonici s efektnim izgledom, jer pločice od prirodnog kamena posebno oblikuju osjećaj prostora kroz estetiku svojih prostranih elemenata dizajna. Dosadila vam je postojeća slika pločica? Vrijeme je da ga olabavite akcentima s mramornim mozaikom. Obrubi ili manje pločice od prirodnog kamena dodaju osobni pečat. Osim toga, mramorni mozaici usklađeni su s kamenim posuđem, keramikom i drugim mramornim elementima, osobito u području bazena ili u wellness objektima prema modelu rimskih termi.


... i mogućnosti kreativnog dizajna

Mramorni mozaik - što je to zapravo? Mramor nastaje pod utjecajem visokog tlaka i određenih idealnih temperatura. Pojedinačne mozaične pločice kao jednokratno nepogrešive su nevjerojatno autentične jer se sastoje od živih elemenata rascjepkanog mramora. Sam materijal pločica od prirodnog kamena - mljeven, prevrnut i poliran - impresionira svojom jedinstvenom površinskom strukturom i prirodnim bojama. Izrazito se žele neravnine ili ljuštenje. Pločice od prirodnog kamena sa starinskim izgledom pokazuju razlike u crtežu, boji, strukturi ili žilama, pa odstupanja nisu razlog za zamjerku.


Koji su dizajni pločica od prirodnog kamena dostupni?
Mramorni mozaik od prirodnog kamena dostupan je, na primjer, kao mramorni mozaik, cijele mozaične slike ili pločice od prirodnog kamena za podove i zidove - ovisno o tome želite li postaviti stilske naglaske sa starinskim ili aktualnim motivima, portretima, grbovima ili reljefnim slikama od pločica od prirodnog kamena. Pločice od prirodnog kamena nadahnjuju: Zašto ne upotrijebite mozaične trake u boji, rozete ili umetke na temelju srednjovjekovnih modela u kombinaciji s većim pločama? Ovisno o strukturi površine, mozaične pločice idealne su za kombiniranje sa staklenim mozaicima ili, šarene do diskretno razigrane, s granitom, pješčenjakom, škriljevcem ili kvarcitom.

Mramorni mozaik - lijep i praktičan u isto vrijeme

Neobični proizvodi poput mozaičnih pločica ostvaruju svestrane dizajnerske ideje jer su dostupni u varijantama poput četvrtastog oblika, kao lomljeni mozaik ili kao potpuni mramorni mozaik. Prethodno lijepljeni mramorni mozaik raspoređen na mrežu kao mozaične pločice znači jednostavno polaganje, za razliku od rada s labavim, pojedinačno spojenim kamenjem. Možete li položiti pločice? Tada možete stvoriti i mramorni mozaik. Dizajnirati vlastite uzorke? Nema problema - mreže pločica od prirodnog kamena mogu se jednostavno izrezati po veličini i kombinirati kako biste stvorili vlastite uzorke kako vas raspoloženje odvede.

Još jedna praktična prednost mozaičnih pločica: zavoji, oštri kutovi i prijelazi primjenjuju se besprijekorno, čisto i pojedinačno posvuda, na stupovima, u kupaonici, u sauni i to bez obzira na prave kutove. Jednostavno popločajte manje niše malim mozaikom. Osim toga, ove pločice od prirodnog kamena osiguravaju prirodnu otpornost na klizanje kroz brojne podne spojeve, a time i sigurnu podlogu, tako da se obiteljski bazeni ne pretvaraju u mokre tobogane. Ali dopustite ovim pločicama prirodnog kamena osjetljivim na kiseline odgovarajuću njegu, jer kao pravi vapnenački mramorni mozaik, koji teško podnosi voskove i ulja, zahtijeva neutralno sredstvo za čišćenje.


Mozaične pločice: usluga je najveći prioritet

Kvaliteta nam je obveza. U našoj internetskoj trgovini pronaći ćete veliki izbor visokokvalitetnih mozaik pločica prve vrste. Budući da pločice od prirodnog kamena kupujemo izravno putem globalne mreže proizvođača, zadovoljstvo nam je uvijek vam ponuditi pločice od prirodnog kamena po poštenom omjeru cijene i performansi te izvrsnoj izradi, uključujući kratke rokove isporuke.


Posjetite naš cjelokupni asortiman mozaik pločica i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo u izračunu mozaika od mramora i pločica od prirodnog kamena.

Imate li pitanja o mozaik pločicama? Zahtjevi kupaca naš su program jer naš izbor pločica od prirodnog kamena u specijaliziranim prodavaonicama želi ponuditi više od standardnih proizvoda. Ne podržavamo vas samo stručnošću i osobnim savjetima, već vas želimo inspirirati! Jer s mramornim mozaikom nema granica za vašu kreativnost. Mozaik pločice idealan su materijal za postizanje maksimalnih učinaka uz minimalan napor.

Doživite mediteransku ljepotu i bezvremensku eleganciju Mosafil mramornog mozaika - u svim stambenim prostorima.