Preskoči na glavni sadržaj
Kupujte putem interneta u: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | PT | FI | GR | RO | NO | HU | BG | HR | LU

Stakleni mozaik najstarija vještinaMosafil stakleni mozaik


pogodan je za unutarnje i vanjske prostore poput kupaonica, WC -a, kuhinje, bazena ili wellnessa. Na Mosafilu ćete pronaći uzorke kako biste mogli isprobati stakleni mozaik na licu mjesta u vlastitim sobama i uz postojeće uvjete osvjetljenja. Zbog posebnog materijala, sjajne boje dolaze na svoje s našim staklenim mozaikom zahvaljujući individualnom lomu svjetlosti. Upravo u trendu, Mosafil nudi vrlo veliku raznolikost mogućnosti ukrašavanja poput obruba, četvrtastih i okruglih staklenih mozaika i zidnih pločica. Jednostavne boje, kao i sjajni ili mat stakleni mozaik dotjeruju svaku sobu. Ponekad reciklirano, prevrnuto, mat, sjajno ili strukturirano - naš stakleni mozaik je jednostavno prekrasan!Glasmosaik Badbild001

Stakleni mozaici nude širok izbor mogućnosti dizajna.

Imate li vrlo specifičnu ideju o boji, dizajnu i obliku koju još niste pronašli u trgovini Mosafil?
Nema problema - od količine narudžbe od 48 m² sami određujete materijal i dizajn! Za vas izrađujemo pojedinačne mozaike prema vašim specifikacijama. Zbog prozirnosti zbog materijala, prostorije položene staklenim mozaikom izgledaju prostranije, a izlaz svjetlosti veći. Prozirni stakleni mozaici posebno su prikladni za LED rasvjetu, ponekad kao obrub ili pločica za izravno ili neizravno osvjetljavanje zidova i podova u cijelom interijeru, na primjer u tušu, kuhinji ili hodniku. Vizualno privlačne i svestrano u smislu dizajna, staklene mozaične pločice zahtijevaju stručne instalacijske radove zbog posebnog materijala kako ne bi doživjeli iznenađenja pri rezanju i fugiranju.


Zbog prirode površine za čišćenje su prikladna samo neutralna sredstva za čišćenje bez dodavanja kiselina, ulja ili voska. Izbjegavajte oštre rubove, grube, šiljate i tvrde predmete za čišćenje, poput spužvi, gumenjaka ili četki, jer će staklena površina u protivnom biti trajno oštećena ili dosadna.


Stakleni mozaik - vjerojatno najindividualnija i najstarija vještina!


Stakleni mozaik, ili mozaik općenito, žanr je slikarske tehnike poznat od davnina. Spajanjem i kombiniranjem različito oblikovanih ili različito obojenih komponenti (obično kamenih ili staklenih komada, ali i papira i raznih tkanina) stvaraju se pravilni uzorci ili slike. Sigurno ste se već divili šarenim i ogromnim crkvenim blagdanima u svom rodnom gradu (?) Budući da su ti prozori izvrstan primjer vještog staklenog mozaika. Koristi se veliki broj obojenih stakala ili pločica, koji se temelje na određenoj shemi dotični umjetnik sastaviti kako bi oblikovao impresivne slike.Bad-Fliesen

Uređenje kupaonice s dekorativnim zidnim pločicama


Izrada staklenog mozaika vjerojatno se može smatrati prvom čisto umjetničkom aktivnošću ljudi. Vjerojatno najstarije dokazano područje mozaika do sada potječe od Homo erectusa, koji je očito utisnuo kamenje i kosti izvan tog područja u udubljenje kružnog kvadrata promjera cca 9 m. Ovo područje poput pločnika pronađeno je prije otprilike 400.000 godina. U godinama 2500. do 3000. pr. Prve zgrade bile su ukrašene staklenim mozaikom od pločica. Stakleni mozaik bio je osobito popularan u staroj Grčkoj i uglavnom se koristio za uljepšavanje podova, zidova, stropova i, naravno, prozora u važnim zgradama. Faraoni ranog Egipta također su cijenili uzorke od šarenih pločica. Stakleni mozaik Egipćani nisu koristili na isti način kao Grci, ali su također uspjeli ukrasiti mnoge palače i piramide šarenim pločicama. U starom Egiptu stakleni mozaik često se nalazio na svakodnevnim predmetima poput vaza, stolova, namještaja i posebno tanjura. U godinama 100 do 300 n. stakleni mozaik revolucioniran je u Rimskom Carstvu. Nakon što su Rimljani kopirali umjetnost polaganja pločica od Grka, počeli su stvarati najveća umjetnička djela od staklenog mozaika do danas i polagati najsloženije uzorke od pločica. Rimljani su također izgradili veliki dio naših crkava, katedrala i drugih veličanstvenih zgrada, pa su kao posljedicu toga odgovorni i za prozore ukrašene staklenim mozaikom.

I danas šarene pločice i dalje mogu fascinirati umjetnike. Charles Crodel, Konrad Honold, Helmuth Uhrig, Peter Recker i Antoni Gaudí, na primjer, kako bi vam predstavili samo neke od velikih umjetnika mozaika našeg vremena. Ako su pločice koje su ti umjetnici spojili u jedinstvene uzorke vjerojatno neprocjenjive, u današnje vrijeme u specijaliziranim prodavaonicama za svakoga postoje stakleni mozaici po umjerenim cijenama. Zidne ili podne obloge od pločica, koje se često koriste za oblaganje kupaonica, danas su među najčešćim načinima korištenja mozaika. Površine, koje se sastoje od mnogih uglavnom vrlo malih pločica, industrijski su proizvedene i stoga nemaju istu individualnost kao ručno izrađeni stakleni mozaik, ali također mogu učiniti da soba izgleda posebno ugodno i plemenito. Često možete vidjeti i parkove ili vrtove palača koji su postavljeni u određenom uzorku, tako da se ovdje može govoriti i o mozaiku.
Vjerojatno ste već čuli da se takav stakleni mozaik također vrlo lako može sami dizajnirati i prilagoditi. Sve što vam je potrebno za to, pojedinačne pločice, odgovarajuću podlogu, potrebno ljepilo i druge zahtjeve možete nabaviti ili u specijaliziranim trgovinama specijaliziranim za staklene mozaike, na Internetu ili, uz malo sreće, u zanatskoj radnji u vašoj blizini . Veliki izbor pločica posebno je važan za vaš vlastiti stakleni mozaik, tako da se možete prepustiti kreativnosti. Pločice možete nabaviti u raznim veličinama, u svim zamislivim bojama i, ovisno o vašim zahtjevima, s hrapavom ili glatkom površinom na Internetu ili u odgovarajućoj specijaliziranoj trgovini. Nakon što ste pronašli pravu pločicu, odabir prave vrste pričvršćivanja postavlja pitanje. Pločice možete popraviti mortom, silikonom, dvodijelnim ljepilom, ljepilom za pločice i na brojne druge načine. Vrsta pričvršćivanja vaših pločica ovisi o podlozi i željenoj čvrstoći vašeg staklenog mozaika . U vezi s tim preporučljivo je konzultirati se sa stručnjakom ili dobiti dodatne informacije na Internetu. Sada kada ste se informirali o svim koracima i prikupili sve materijale, ništa ne stoji na putu vašoj kreativnosti. Sada možete kombinirati obojene pločice u složene uzorke do mile volje ili dizajnirati grafiku koja se, ovisno o odabranim bojama, može doimati bezvremenski elegantnom, vjerski kulturnom ili plemenitom i ljupkom. Također možete slobodno odabrati objekt, sobu, zid ili što god želite ukrasiti. Zbog svoje raznolikosti boja i činjenice da se stakleni mozaik može individualno prilagoditi, pogodan je za brojne primjene, na primjer za rukotvorine, kao obrub ili za projektiranje cijelih kupaonica.

Ako volite slagalice, stakleni mozaici uskoro bi mogli biti i jedan od vaših stalnih hobija. Uostalom, to je gotovo isto.