Preskoči na glavni sadržaj
Kupujte putem interneta u: AT | IT | CH | FR | DE | UK | CZ | SE | DK | BE | NL | IE | ES | PL | LU | HR

Ukrasne zidne pločice

Zidne pločice izvrsne su za prekrasne mozaike, lajsne ili ukrasne zidne dizajne u tradicionalnom i modernom dizajnu. Posebno su popularni južnjački motivi i vrste pločica. Nema ograničenja za uzorke, boje i oblike. Pločice od terakote posebno su popularne. Na raspolaganju su i pločice od stakla, zemljanog posuđa ili keramike.

Terakota - poseban način života

Osim pločica od prirodnog kamena, među najpopularnijim su pločice od terakote. Mogu se koristiti kao podne pločice, kao i zidne pločice. Pločice od terakote također se mogu koristiti kao mozaik pločice. Naravno, zidne pločice moraju biti daleko manje robusne od podnih pločica. Ipak, trebali bi izgledati lijepo godinama. Naravno, također štite i izoliraju zid iza njega. Pločice od terakote talijanski su glineni specijalitet koji se nalazi samo u određenim područjima Italije. Karakteristična je crvenkasto-žuta boja. Najpopularnija je instalacija u svim vanjskim prostorima, poput balkona, terasa i u vrtu. Robusni su, otporni i laki za njegu. Pločice od terakote također su dostupne s ostakljenom površinom. Ove su pločice osobito popularne kod namještaja od pruća, ratana i drveta. U kuhinji izgledaju sjajno kao zidne pločice. Napomena: Glazirane terakotne pločice lakše se režu. Neglazirani se lakše lome pa treba pripaziti. Kako se to ne bi dogodilo, neglazirane pločice moraju se rezati strojem za mokro rezanje.

Koje druge mogućnosti nude zidne pločice?

Zidne pločice mogu se položiti preko cijelog zida ili samo naglasiti. Naravno, mogu se postaviti i veliki središnji motivi. Jedva da postoje granice domišljatosti. Mozaik pločice idealne su za središnje uzorke i oblike. To omogućuje oblikovanje cijelih slika i krajolika. Zidne pločice donose toplinu i ugođaj u svaki dom. Naravno, ako imate djecu, možete postaviti i popularne boje ili druge dječje motive. Kuhinja već izgleda vrlo prilagođeno djeci. Postavite naglaske uz stropne letvice izrađene od zidnih pločica. Tako možete postaviti ukrasne granice koje će trajati čitavu vječnost. Zidne pločice od mozaika također postavljaju vizualne granice, proširujući ili smanjujući prostorije.

Zidne pločice - idealan medij za obnovu i dizajn

Zidovi pokazuju svoju starost i hitno je potrebna obnova. Izbor zidnih pločica je ogroman. Dostupne su i samoljepljive verzije. Dakle, u trenu ste dočarali novi zid koji će dugo trajati. Samoljepljive drvene trake ili ploče cijelu stvar malo olabave. Zidne pločice dostupne su i u obliku ploča. Ali zidne pločice od zidnih pločica također izgledaju elegantno. Bilo da se radi o jednostavnim geometrijskim oblicima, tekućim bojama ili mozaicima, zidne pločice uvijek izgledaju dobro.
Koja su svojstva zidnih pločica?
Zidne pločice traju jako dugo, obično su žilave i vodootporne. Kupaonica je najbolji dokaz za to. Sve zidne pločice mogu se obnoviti i u kupaonici, valja napomenuti da su prikladne za mokra područja ili trajno mokra područja. Rado ćemo vas savjetovati o našim proizvodima, preradi i upotrebi. Ako trebate pločice za specijaliziranu tvrtku, školu ili privatnu kuću, rado ćemo vam ponuditi posebnu ponudu. U komercijalnom sektoru često su potrebne robusnije varijante zidnih pločica. Naravno, dobrodošli smo razgovarati o tome u bilo koje vrijeme! Zidne pločice su naravno uvijek dostupne za unutarnju i vanjsku upotrebu.
Zaključak
Zidne pločice od terakote posebno su elegantne i privlače pažnju u svakoj prostoriji. Svaka soba odmah izgleda prijateljskije i sretnije. Svježe boje i zanimljivi oblici pretvaraju svaku sobu u raj za ugodan osjećaj. Nove zidne pločice za tren uljepšavaju svaku kupaonicu. Naravno, tamnije podne pločice mogu se kombinirati i sa svjetlijim zidnim pločicama od terakote. Ove male nijanse boja u toplim crvenim tonovima izgledaju zaista plemenito i traju čitavu vječnost.